Humberto's Flying Pages

Impeller

Impeller

bVision Photography

Als je een grote impeller koopt moet je daar natuurlijk ook een snel vliegtuig omheen bouwen (foto 1), een Jet uiteraard. Voor de leken onder u, een impeller is een propeller voor een vliegtuig, maar dan inwendig in een koker draaiend. Op foto 1 ligt de impeller achter het toestel en op foto 2 ziet u een close up. De impeller wordt meestal achterin een jet geplaatst. Zie de impeller maar als een iets mindere vervanging van een turbine in een F16. Daarnaast, meteen professioneel, wordt de Jet ook voorzien van inklapbare wielen overal, met vering om de klappen bij het landen op te vangen.

bVision Photography

Gisteravond hebben we ons voornamelijk bezig gehouden met testen van de apparatuur en het inbouwen van de inklapbare wielen (Foto 3). Het mooiste was de test van de impeller, die maakt zoveel toeren en heeft zoveel stuwkracht dat je moeite hebt om hem in de handen te houden. Alle losliggende lichte delen in de garage vlogen in het rond. En dat op halve kracht, gatverpieleke zeg, als ik dat ding niet goed had vast gehad was die met regelaar en al meteen al naar buiten gevlogen. Normale mensen zetten bij zo’n test de motor in een motorsteun, wij ook, maar voor dit afwijkende model hadden we er geen en waren mijn handen een acceptabel alternatief. Een memorabele avond dus, en bij deze gerapporteerd.

bVision Photography

Alle afbeeldingen zijn te vergroten door erop te klikken.

3 thoughts on “Impeller

    1. admin

      Ik ga de romp een stukje korter maken en de Impeller komt er gewoon achter. Ik heb bij verschillende Bobcats gezien dat ze het allemaal zo doen. Dus de romp wordt in een punt naar achteren gesneden. Ik zal deze week de romp aanpassen een een nieuw foto Uploaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *